Shopify 2.0 | 10 uutta ja merkittävää parannusta

Päivitetty:

03/23/2023

Mitä uutta Shopify 2.0 toi mukanaan ja mitä Shopifyhin on luvassa vuonna 2023.

Mikä on Shopify 2.0

Shopify 2.0 on maailman johtavan verkkokauppa-alustan Shopifyn uusin versio, joka julkaistiin kesällä 2021. Uusi Shopify 2.0 tarjoaa sinulle muun muassa parempaa analytiikkaa, jonka avulla voit seurata entistä paremmin asiakkaiden käyttäytymistä ja tehdä tietoon perustuvia päätöksiä markkinointistrategioissa.

Shopify 2.0 toi meille verkkokauppakehittäjille myös entistä laajemmat, paremmat ja helpommat mahdollisuudet muokata koodia. Koodiin tulleiden rakennemuutosten myötä verkkokaupat myös toimivat entistä nopeammin.

Tässä 10 merkittävää uutuutta ja muutosta, joita on tullut Shopify 2.0 julkaisun myötä.

1. Nopeampi verkkokauppa ja ohjauspaaneli

Koodin rakennemuutosten lisäksi, Shopify on kehitelly ohjauspaneelia entistä jouhevammaksi, joten muutoksien tekeminen ja asioiden etsiminen käy sukkelasti.

Yksi yleisimpiä syitä miksi verkkokauppiaat vaihtavat Shopifyn verkkokauppa-alustaan on juuri nopeus ja helppokäyttöisyys, sillä se säästää aikaa ja rahaa. Myös pieniin muutoksiin ei tarvitse palkata koodaria, koska pienet muutokset voit tehdä helposti itse, jos omaat edes hieman tietoteknistä osaamista.

shopifu 2.0 teemaeditori

Kuva: Shopify 2.0 teemaeditori, joka hyötykäyttää blokkeja (palkkeja), joiden avulla perusmuutosten teko on helppoa.

2. Shopify Payments 

Shopifyn oma maksupalvelu Shopify Payments tuli saataville Suomeen. Shopify Payments tarjoaa ilmaiseksi mm. korttimaksut verkkokauppaasi.

Vähittäiskauppiaat voivat vihdoin Suomessa käyttää myös Shopify Paymentsia WisePad 3 -kortinlukijan kanssa. Voit nyt hyväksyä kaikki tärkeimmät maksutavat, miten ja missä haluat. WisePad 3 integroituu saumattomasti Shopify POS:n kanssa. Shopifyn PoS toimii kaikkien yleisimpien kassajärjestelmien kanssa.

Lue lisää Shopifyn maksutavoista ja hinnoittelusta.

3. Shopify Markets: Ulkomaille myynti ja markkinointi

Shopify Markets tekee ulkomaille myynnistä helppoa, koska voit tehdä sen avulla kauppaasi maakohtaisia mm. verotus- ja toimitusasetuksia ja tuotehintoja.

Shopify Markets sisältyy kaikkiin Shopify-jäsenyyksiin. Shopify Markets julkaistiin helmikuussa 2022.

shopify markets

4. Ilmainen sähköpostimarkkinointisovellus

Shopify Email on ilmainen sähköpostisovellus aloitteleville verkkokauppiaille, jolla voit lähettää ilmaiseksi 10000 sähköpostiviestiä per kuukausi.

Shopify Emailissa on myös markkinoinnin automaatiokirjasto, josta löydät valmispohjia sähköpostiviesteihisi.

5. Shopify Inbox: Ilmainen chatti- / chatbottisovellus

Shopify Inbox on ilmainen Chat-lisäosa, jonka avulla voi viestiä helposti asiakkaiden kanssa tai luoda automaattisia chattibottiviestejä.

Inboxin avulla näet helposti asiakastiedot, kuten asiakkaan profiilin, tilaushistorian ja tilaustiedot, siirtymättä pois keskustelusta. Näin saat heti paremman käsityksen asiakkaistasi, jotta voit tarjota yksilöllisemmän asiakaskokemuksen ja nopeammat vastaukset.

6. Ilmainen käännössovellus: Shopify Translate & Adapt

Translate & Adapt -sovellus auttaa tarjoamaan asiakkaillesi paikallisen kokemuksen riippumatta siitä, missä he sijaitsevat. Translate & Adapt:lla voit kääntää verkkokauppasi ilmaiseksi 2 kielelle. Sovelluksesta löytyy tuki myös automaattikäännöksille, joka käyttää Googlen cloud.google.com/translate automaattikääntäjää. 

Shopifyn Translate & Adapt -sovellus toimii täydellisesti Shopify Marketsin kanssa. Sovelluksen avulla vois myös ladata erilaisia versioita mediasta (kuvat, videot, tiedostot), joita voidaan näyttää asiakkaille eri kielillä ja eri markkinoilla.

Voit esimerkiksi haluta näyttää eri etusivun kansikuvan Suomen markkinoilla kuin Euroopan markkinoilla. Median lokalisointi onnistuu tällä hetkellä vain teemaosioille ja metakentän tiedostoviittauksille, eli tuotteiden medialokalisointi ei ole vielä mahdollista (maaliskuu 2023).

7. Linkpop: Yhden sivun näyteikkunasivusto

Linkpop luo yrityksellesi online-aloitussivun, joka on suoraan integroitu Shopify-verkkokauppaasi. Voit lisätä Linkpop aloitussivulle esim. tuotteita, linkkejä blogipostauksiin tai vaikka sosiaalisiin median profiileihin.

8. Shopify Magic: Tekoälyn kirjoittamat tuotekuvaukset

Shopify Magic on tekoälyä hyödyntävä Shopifyn tuotesivuille suoraan integroitu lisäominaisuus tuotetekstien kirjoittamiseen.

Shopify Magicin käyttäminen on yksinkertaista, sinun täytyy syöttää minimissään 2 sanaa, jonka pohjalta Magic tekee tuotetekstin. Tuoteteksti on sitä parempi, mitä tarkemmat ohjeet annat Magic tekoälysovellukselle.

9. Google Analytics 4 tuki

Maaliskuussa 2023 Shopifyhin tuli vihdoin natiivi tuki Google Analytics 4:lle (GA4).

Kaikkien Shopify-verkkokauppojen tulisi siirtyä käyttämään GA4:sta viimeistää kesäkuussa 2023, jolloin GA3:n (Universal Analytics) tuki loppuu ja jos haluaa pitää hakukoneoptimoinnista huolta.

10. Parempi kassavaihe

Vaikka Shopifyn kassa on ollut hyvin konvertoiva, tulee se vaihtumaan 2023 vielä parempaan versioon, nimittäin Shop Pay tyyliseen kassaan, jota Shopify on käyttänyt jo pitkään Yhdysvalloissa erinomaisin tuloksin. Shopify siis hylkää nykyisen kassan lähitulevaisuudessa, koska Shop Pay:n kassa konvertoi (myy) paremmin.

BONUS: Paremmat metakentät ja ennakoiva haku

Ennen pystyit hyötykäyttämään metakenttiä lähinnä vain 3-osapuolien lisäosien avulla, mutta nykyään Shopify tarjoaa omasta takaa kattavat metakentät kaikille verkkokauppiaille. 

Shopifyn metakenttien käyttäminen käy helposti ilmaisen Search & Discovery -sovelluksen avulla. Lisäosaan on myös ympätty mukaan ennakoiva hakuominaisuus ja hakuanalytiikka, jonka avulla voit tarkastella miten ihmiset käyttävät hakua verkkokaupassasi.

Lue lisää miksi Shopify voisi olla juuri sinulle täydellinen verkkokauppa-alusta.


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

LUE LISÄÄ
LUE LISÄÄ
>