Tekoälysovellukset auttavat sinua luomaan sisältöä, grafiikkaa (taidetta), musiikkia tai jopa koodia entistä helpommin. Löydä parhaat tekoälysovellukset nopeasti ja kokeile ilmaiseksi.




Jos päätät ostaa palvelun kumppanuuslinkin kautta, saan mahdollisesti rahallisen komission tai jonkun muun edun.
Huom! Pelkän kumppanuuslinkin klikkaaminen ei tuo minulle etuja eikä sinulle kuluja, vaan voit täysin rauhassa tutustua palveluun. Suosittelen myös katsomaan erilaisilta vertailusivuilta kuinka hyvin listalla olevat ovat pärjänneet arvosteluissa. Kumppanuuslinkki voi joskus sisältää alennuksen (eli voit saada palvelun edullisemmin kumppanuuslinkin kautta).
Tekoäly, eli keinoäly, on tietokoneen ”älykkyyttä”, joka pyrkii jäljittelemään ja matkimaan ihmisen kykyjä.
Tekoälyjä löytyy monenlaisia ja moniin eri tarkoituksiin, joiden toiminta- ja oppimisperiatteet "algoritmit" ovat erilaisia. Osa tekoälyistä on esimerkiksi valjastettu vain tekstin tuottamiseen ja toiset kuvien muokkaamiseen ja taiteen luomiseen.
Tämän hetken (2023) suosituin tekoäly on OpenAI:n kehittämä GPT-3 (Generative Pre-trained Transformer 3), joka julkaistiin toukokuussa 2020.
Kehitys ja kilpailu on kuitenkin huimaa tekoälyn saralla. Voi olla hyvinkin, että Google ja Bing tulevat dominoimaan tekoälyalaa jo lähitulevaisuudessa. Google ja Bing suunnittelevat AI:n integroimista kaikkiin heidän palveluihin, joka voi olla kuolinisku monille pienemmille tekijöille.
Tekoäly englanniksi tunnetaan termillä ’artificial intelligence’. Artificial on suomeksi 'keinotekoinen' ja intelligence on 'älykkyys'. Tekoälystä käytetään usein lyhennettä AI - niin suomenkielessä kuin englanninkielessäkin.
Otathan huomioon, että hinnat ovat alkaen hintoja.

Hinta: 0.0004 $

Chat GPT 4 (OpenAI)
Chat GPT on tällä hetkellä eittämättä suosituin ja tunnetuin tekoälykirjoittaja. Chat GPT:llä voit mm. chattailla tekoälyn kanssa mistä aiheesta vain, kysyä kysymyksiä, ideoida aiheita, luoda blogikirjoituksia, runoja tai vaikka lyriikoita.
Chat GPT:tä voi käyttää myös suomeksi, mutta se tekee tällä hetkellä vielä sangen paljon virheitä. Voit kokeilla Chat GPT:tä 18 $ arvosta ilmaiseksi.
Hinta: ilmainen

Rytr.me
Rytr on sisällönkirjoitusalusta, joka käyttää tekoälyä kirjoittamaan sisältöä puolestasi. Rytrin algoritmit on koulutettu historiallisten tietojen perusteella, jonka avulla Rytr tuottaa ainutlaatuisia ja kiinnostavia artikkeleita oikealla sävyllä ja tyylillä, joka on myös kieliopillisesti oikein. Rytr:ssä on myös integraatio tekoälytaiteelle, jonka avulla voit luoda grafiikkaa kirjoittamistasi teksteistä.
Rytr.me
tarjoaa ilmaiseksi sisällöntuottoa 10000 merkin verran per kuukausi. Rytr:ssä on tuki suomenkielelle.
Hinta: Ilmainen

Bing AI Copilot
Uusi Bing AI Copilot on Microsoftin oma tekoälyyn pohjautuva chattihakukone, joka muodostaa kysymyksiisi vastauksia näyttäen myös referenssisivut, joihin AI:n antama vastaus perustuu.
Käyttääksesi Bing Chattia, sinun tulee käyttää Microsoftin Edge nettiselainta.
Hinta: 49 $ / kk

Jasper AI
Jasper - tunnettiin aiemmin nimellä Jarvis - kuuluu ehdottomasti tekoälykirjoittamiseen tarkoitettujen työkalujen parhaimmistoon. Jasper on ehkä paras tekoäly tällä hetkellä yrityskäyttöön.
Jasperin käyttö on helppoa, valitset aihealueen, täytä tarvittavat tiedot ja Jasper kirjoittaa sisällön puolestasi. Luo artikkeleita, kirjoja, skriptejä ja mitä tahansa muuta sisältöä.
Hinta: 49 $ / kk

Surfer (SurferSEO)
Surfer on erinomainen hakukoneoptimointiin keskittynyt tekoälypalvelu. Paljastettakoon se, että SurferSEO on ollut minun salainen työkalu jo pitkään.
Jos markkinointistrategiaasi kuuluu hakukoneoptimointi, suosittelen Surferia lämmöllä. Surferilla voit esimerkiksi tarkastaa onko tuottamasi sisältö kuinka hyvin hakukoneoptimoitua ja miten voisit sitä parantaa.
Hinta: ilmainen

You.com
You.com ei ole perinteinen kirjoitusavustaja, vaan se on ensisijaisesti yksityisyyttä arvostava hakukone. You.com:sta löydät kuitenkin sisäärakennetun tekoälyä hyödyntävän kirjoitusavustajan YouWrite ja tekoälyllä toimivan kuvageneraattorin YouImagine.
YouWrite:lla voit luoda 10 tekoälykirjoitusta ilmaiseksi ja ilman rekisteröitymistä. Huom. Maksullinen versio ei ole saatavilla Suomessa. You:n tekoäly on vielä sangen alkeellinen, eikä pärjää tekstisisällönluonnissa Chat GPT:lle tai Rytr:lle.
Hinta: ilmainen

Midjourney AI
Midjourney on yksi suosituimmista ja parhaista AI-taidesovelluksista, jonka avulla voit luoda kauniita taideteoksia yksinkertaisesti syöttämällä tekstipohjaisen kehotteen.
Midjourney toimii kokonaan chattipohjaisella Discord-alustalla. Voit kokeilla Midjourneyta ilmaiseksi noin 100 kuvan verran. Katso esimerkki Midjourney:lla luodusta taiteesta.
Hinta: ilmainen

Fotor
Fotor on tekoälytaidesovellus ja helppokäyttöinen kuvankäsittelyohjelma samassa paketissa. Fotor tarjoaa kehittyneitä kuvankäsittely- ja tekoälytyökaluja, joilla voit luoda taidetta alle minuutissa. Sinun tarvitsee vain ladata kuva ja valita siihen haluamasi taidetyyli. Fotorilla voit luoda tekoälytaidetta antamalla sille tekstiohjeita.
Se on myös yksi käyttäjäystävällisimmistä työkaluista NFT-taiteen luomiseen.
Fotorin ilmaisversio ei vaadi tilin tekemistä AI-taideteoksien luomiseen.
Tee aina oma tutkimuksesi ennen ostopäätöksentekoa, koska sinulla on omat ainutlaatuiset tarpeesi. Paras tekoälysovellus sisällöntuottoon, kuten blogiartikkelien kirjoittamiseen tai grafiikan tuottamiseen riippuu täysin omista tarpeistasi.

Kuva: Tekoälyä (Midjourney) hyödyntäen tehtyä digitaalista taidetta, jonka tekemiseen minulla meni alle minuutti.
Parhaat tekoälykirjoitusavustajat ovat mullistavia sisällöntuottajille. Tekoälyavusteiset kirjoituspalvelut antavat sinulle mahdollisuuden kokeilla uusia kirjoitustyylejä tai aiheita todella helposti. Eli, tekoäly voi helpottaa huomattavasti sisällönluomista, mutta sen varaan ei kannata tuudittautua. Sillä...
Hyvän sisällön luominen on edelleen iso tehtävä, vaikka tekoälykirjoittaja voi ottaa ruutitynnyrin verran taakkaa hartioiltasi, kun kamppailet aikataulujesi tai ideoiden kanssa.
Suosittelen ensin kokeilemaan jotain tekoälysovellusta, joka tarjoaa ilmaisen kokeilujakson, jotta saat hieman kuvaa mitä ja millaista jälkeä tekoälyllä voi saada ja luoda. Valitsemalla oikean ja sopivan työkalun, saat tekoälystä oivan apurin sisällöntuottamiseen ja kirjoittamiseen, joka on sekä luovaa että tarkkaa (paikkansapitävää).
Jos haluat kirjoittaa SEO-optimoitua sisältöä, joka sijoittuu erinomaisesti hakukoneissa, tutustu ehdottomasti Surferiin. Surfer on oma henkilökohtainen suosikkityökaluni hakukoneoptimointiin. Surfer on myös ottamassa käyttöön oman tekoälyyn perustuvan kirjoitusavustajansa lähitulevaisuudessa.
Jos haluat taas edullisen kirjoitusavustajan, suosittelen Rytr tekoälyä, joka tarjoaa myös ilmaiseksi 10000 merkkiä per kuukausi tai vaihtoehtoisesti Chat GPT:tä.
Jos kaipaat järeämpää yrityskäyttöön soveltuvaa kirjoitusavustajaa, Jasper on erinomainen ja tehokas, mutta myös kalliimpi. Huomionarvoinen seikka on, että Jasper ei tällä hetkellä tarjoa rajattomasti sanoja, joka on mielestäni iso miinus, etenkin kun ottaa huomioon hinnan.