Shopify Suomessa | Järkeä vai ei?

Päivitetty:

10/31/2022

Heipä hei,

tämän postauksen on tarkoitus avata sinulle hieman enemmän mitä Shopify "Suomessa" pitää sisällään ja sen mahdollisuuksia, jotta sinun ja muiden kiinnostuneiden ei tarvitse koluta tietoja Internetin eri syövereistä.

Tavoitteeni on antaa sinulle tarpeeksi infoa, jotta tiedät voisiko Shopify olla se oikea ratkaisu sinun verkkokauppa-alustaksi.

Tai jos sinulla on jo Shopify-verkkokauppa, luultavasti löydät tästä uusia asioita, joita et tiennyt olevan olemassakaan.

Kerron myös Shopifyn pahimmat karikot eli huonot puolet heti ensialkuun!

Tätä ”markkinointigurut” kavahtaa, koska heidän mukaan palveluista ei koskaan tule kertoa huonoja puolia – he ovat yksinkertaisesti väärässä.

Rehellisyys kannattaa, koska se antaa kiinnostuneelle asiakkaalle tärkeää infoa, luo luottamusta ja antaa myyjälle – tässä tapauksessa minulle – hyvän mielen.

Markkinointi on mielikuvien luomista ja sitä kannattaa tehdä rehellisesti, koska se on win-win molemmille osapuolille.

Tästä aiheesta olisi kirjan verran kirjoitettavaa, mutta siirrytäänpä itse asiaan, eli Shopifyn ominaisuuksiin.

Shopifyn huonot puolet

1. Suunnattu ensisijaisesti Pohjois-Amerikan markkinoille

Tämä tarkoittaa muun muassa sitä, että kaikki Shopifyn palvelut eivät ole käytössäsi esim. Shopify Flow -applikaatio, jolla voit automatisoida erilaisia tehtäviä ja prosesseja.


2. Ei kunnollista tukea verkkolaskutukselle

Suomi on verkkolaskutuksen edelläkävijämaa ja jos teet paljon b2b-kauppaa käytät todennäköisesti verkkolaskutusta.

Valitettavasti Shopifyyn ei ole tällä hetkellä (2022 tammikuussa) saatavilla kunnollista verkkolaskutusmahdollisuutta. Uskon kuitenkin, että tähän tulee muutos, sillä tämän ominaisuuden lisääminen ei pitäisi olla kovinkaan kummoinen juttu suomalaisille maksutapatarjoajille. Olenkin henkilökohtaisesti hätyytellyt paria maksutapatarjoajaa lisäämään verkkolaskuominaisuuden 🙂

Verkkolaskutuksen käyttäminen on mahdollista Shopifyssa, mutta se pitää tehdä hieman kiertoteitse.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että sinun tulee kysyä verkkolaskutiedot ostoskorissa tai asiakastiedot –sivulla, eli ennen maksutapavalintaa.

Yksi mahdollisuus on myös kysyä tiedot jälkikäteen "Tilauksesi on valmis -sivulla", mutta en suosittele sitä.

Isommille toimijoille verkkolaskutuksen toteuttaminen onnistuu helposti, jos sinulla riittää saldoa Shopify Plus jäsenyyteen. Monille pk-yrittäjille Shopify Plus on kuitenkin aivan liian tyyris.3. Välityspalkkiot

Jos käytät kolmansien osapuolten maksutapapalveluita, Shopify ottaa jokaisesta maksutapahtumasta lisävälityspalkkion.

Esimerkiksi jos käytät Paytrailin maksupalvelua verkkokaupassasi, tällöin Shopify ottaa jokaisesta maksutapahtumasta 2, 1 tai 0.5 prosentin välityspalkkion, riippuen siitä mikä Shopify-jäsenyys sinulla on.

Tämä ei ole kivaa varmaan kenestäkään, mutta itse hyväksyn sen, koska Shopify on lähes kaiken kattava verkkokauppa-alusta ja sen käyttäminen on sujuvaa. Edistykselliset ja kattavat ominaisuudet sekä ajansäästö maksaa välityspalkkiot moninkertaisena takaisin.

Elokuussa 2022 Suomeen tuli saataville Shopify Payments, joka on Shopifyn oma maksupalvelu. Shopify Paymentsin kautta tapahtuvista maksuista ei veloiteta lisävälityspalkkiota.
4. Kassa ei muokattavissa

Sinulla ei ole juuri mahdollisuutta muokata kassaa sellaiseksi kuin haluat.

Kassaan on mahdollista tehdä vain pieniä kosmeettisia viilauksia, mutta mitään isompia muutoksia et voi siihen tehdä.

Ainoastaan Shopify Plus-jäsenyys (hinnat alkaa noin 2000$ / kuukausi) tai headless ecommerce antaa sinulle mahdollisuuden kassan räätälöintiin.

Syyt miksi Shopify ei anna oikeuksia kassan muokkaamiseksi ovat tietoturva ja kassan kehittäminen/testaus.

Shopify ilmoitti 2019 rikkoneensa miljoonan verkkokaupan rajan, joten on selvää ettei Shopify voi antaa kaikille mahdollisuutta muokata kassaa.

Muokkaamisen vapauttamisessa saattaisi piillä valtavat tietoturvariskit ja suuri turha työmäärä - joka aiheutuisi kaikenlaisesta asiakkaiden räpellyksestä ja testauksesta.

Hyvä uutinen kuitenkin on, kun sinulla on alustallasi yli miljoona verkkokauppaa, on helppo saada testituloksia siitä mikä kassalla toimii ja ei. 

Shopify seuraa ja kehittää kassaa siihen suuntaan mikä toimii ja mikä ei.

Esimerkiksi tänä vuonna 2019 Shopify lisäsi kassan toimituskulukohtaan pienen kysymysmerkki-ikonin, koska he huomasivat, että useat ihmiset haluavat tarkastaa tässä vaiheessa toimitusehdot ja tuota ikonia painamalla toimitusehdot pompsahtaa kätevästi näkyviin.

2019 oli iso vuosi ja Shopify teki palveluihinsa monia suuria parannuksia.

Isoin ja merkittävin uudistus oli PoS-järjestelmän täysremontti, jonka Shopify rakensi heidän asiakkaiden eli verkkokauppiaiden toiveiden pohjalta. Uusi PoS on saanut verkkokauppialta paljon kiitosta, mainetta ja kunniaa.

Nyt jos mikä on oiva aika hypätä Shopifyn kelkkaan!5. Shopifyn omia PoS-laitteita ei ole saatavilla Suomessa

Shopifyn PoS eli myyntipistejärjestelmä toimii Suomessa, mutta siihen ei ole tällä hetkellä (2020 tammikuu) mahdollista liittää Shopifyn omia laitteita - kuten kortinlukijoita.

Mutta mutta mutta! Ei hätä ole tämän näköinen, sillä Suomessa ollaan hereillä ja PoS:n voi integroida mm. pätevään OP kassaan (Osuuspankki) ja se toimii esimerkiksi Netsin laitteiden kanssa.

30 SHOPIFYN OMINAISUUTTA

Shopifyn kaikki ominaisuudet ei ole saatavilla Suomessa, joten keskityn tässä ominaisuuksiin, jotka ovat meidän suomalaisten käytettävissä.

Blogipostauksen luettuasi tulet huomaamaan, että Shopify on paljon enemmän kuin perinteinen verkkokauppa-alusta (SaaS, eli Software as a Service).

Tämä on vain pintaraapaisu siitä, mitä Shopify pitää sisällään.

1. Monta toimipistettä/-profiilia

Syksystä 2019 lähtien Shopifyyn on voinut lisätä useita toimituspisteitä. Tämä ominaisuus oli ennen saatavilla vain Shopify Plus -jäsenille.

Nyt kaikki voivat myydä tavaraa eri toimituspisteistä tämän sisäänrakennetun ominaisuuden avulla.

Otetaanpa esimerkki mitä tämä tarkoittaa.

Oletetaan että sinulla on toimipiste Suomessa ja Saksassa ja myyt miesten muotivaatteita.

Shopifyssa voit luoda Suomen ja Saksan toimipisteille erilaiset toimitus- ja verotusehdot.

Voit esimerkiksi asettaa Suomen pisteestä lähteville tuotteille 5,90 euron postikulut ja Saksasta lähteville 3,90 euron postikulut.

Voit myös asettaa toimituskulut tuotekohtaisesti.

2. Asiakaspolun seuraaminen "hyödyllinen mutta hieman piilossa oleva tieto"

Shopifyssa on todella kattava analytiikka, mutta tätä tietoa et löydä Shopifyn analytiikka -sivulta.

Vaan tähän konversiotietoon pääset käsiksi kun suuntaat katseesi Shopifyn tilaukset -sivulle a) klikkaat jotain tilausta b) selaat alaspäin kunnes löydät koversioyhteenvedon c) klikkaat näytä konversiotiedot.

Asiakaspolun seuraamisella näet esimerkiksi kuinka monta kertaa asiakas on käynyt sivustollasi ja monennellako kerralla hän osti tuotteen.

Mitä teet tällä tiedolla?

Tämä tieto kertoo hyvin sen toimiiko verkkokauppasi asiakkaan näkökulmasta.

Esimerkiksi jos asiakkaasi ostavat keskimäärin 10:llä vierailulla jotain kaupastasi, se todennäköisesti kertoo siitä, että verkkokauppasi on huonosti suunniteltu tai siinä on jotain todella häiritseviä tekijöitä.

Jos asiakkaat taas ostavat ensimmäisellä tai vaikka kolmannella vierailulla jotain kaupastasi, se kertoo että verkkokauppasi on hyvin suunniteltu, tehty ja toimiva.

3. Muokkaa jo maksettuja tilauksia

2019 lähtien Shopifyssa voi vihdoin muokata jo maksettuja tilauksia.

Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että jos asiakas on ostanut verkkokaupastasi leggingsit ja maksanut ne, sinun on mahdollista muokata tätä tilausta jälkikäteen.

Tilauksen muokkaus on mahdollista aina siihen asti kunnes tilaus on merkattu arkistoiduksi tai kun teet sen 60 päivän sisällä tilauksen ajankohdasta.

Tilaus yleensä muutetaan arkistoiduksi kun se on lähtenyt toimitukseen. Luonnollisesti tässä vaiheessa tilausta ei tule, kannata tai voi muuttaa.

4. Säästä jopa yli 1000 € kuukausimaksuissa

Shopify ei tätä liiemmin mainosta, mutta jos maksat Shopifyn yhden, kahden tai kolmen vuoden jäsenyysmaksun kerralla säästät selvää rahaa.

Esimerkki (edullisin Shopify $29 jäsenyys) saat alennusta:

 • 10 % kun maksat 1 vuoden kuukausimaksut kerralla = $26 per kk
 • 20 % kun maksat 2 vuoden kuukausimaksut kerralla = $23,25 per kk
 • 25 % kun maksat 3 vuoden kuukausimaksut kerralla = $21,75 per kk

BONUS: Vuosimaksajana saat ilmaiseksi toimitustapoihin ominaisuuden, joka hakee kassalla asiakkaalle esim. lähimmät Postin tai Matkahuollon noutopisteet automaattisesti.

Jos maksat Shopifysta kuukausittain, tämä automaattinen noutopistehaku -lisäominaisuus kustantaa 20 $ per kuukausi.

Kun maksat 1, 2 tai 3 vuoden kuukausimaksut ennakkoon saat tämän ominaisuuden ilmaiseksi.

Edellämainitusta syystä suosittelen aina kaikkia siirtymään vuosimaksajaksi, koska "noutopisteominaisuus" on olennainen osa useimmille verkkokaupoille.

Nykyään asiakkaat odottavat että heillä on mahdollisuus valita mihin paketit toimitetaan, joten se mahdollisuus sinun kannattaa ehdottomasti asiakkaillesi antaa - etenkin kun voit saada sen ilmaiseksi.

➞ Lue lisää Shopifyn hinnoittelusta.

5. Voit luoda useampia käyttäjäprofiileja "tiimillesi"

Voit antaa työntekijöillesi, tiimiläisillesi tai yhteistyötekijöille pääsyn verkkokappaasi. Shopifyssa voit helposti rajoittaa mitä oikeuksia kullakin profiililla on.

Henkilökuntaprofiilien määrä riippuu Shopify-jäsenyydestä:

 • 29 $ jäsenyydessä voit antaa itsesi lisäksi 2:lle muulle käyttöoikeudet verkkokauppaasi.
 • 79 $ jäsenyydessä käyttäjäprofiileja voi olla 5 itsesi lisäksi.
 • 299 $ jäsenyydessä käyttäjäprofiileja voi olla 15 itsesi lisäksi.

Esimerkki 1: Voit antaa kirjanpitäjälle pääsyn verkkokauppasi raportteihin, jotta kirjanpitäjäsi voi omin päin käydä hakemassa tarvitsemansa tiedot.

Esimerkki 2: Voit antaa verkkokaupan kehittäjälle oikeudet muokata verkkokaupan koodia, jos haluat esimerkiksi räätälöityjä ominaisuuksia verkkokauppaasi.

shopify käyttöoikeudet

6. Shopify PoS myyntipistejärjestelmä

Jokaiseen Shopify-jäsenyyteen sisältyy ilmainen PoS (Point of Sale) - suomeksi myyntipistejärjestelmä.

PoS:n avulla varastosaldot pysyvät ajantasalla, myit tuotteita sitten verkko-, kivijalkakaupassa tai messuilla, sillä PoS on täysin integroitavissa Shopify-verkkokauppaasi.

PoS on saatavilla ilmaiseksi Macille ja Androidille.

Et tarvitse siis muuta kuin läppärin, puhelimen tai tabletin, josta löytyy Mac tai Android ja saat käyttöösi ilmaisen PoS:n.

Katso alta alle 6 minuuttinen esittelyvideo Shopifyn myyntipistejärjestelmästä.

7. Saat käyttöösi tuhansia applikaatioita eli lisäosia

Jos Shopifyn ominaisuudet eivät riitä sinulle, apu löytyy läheltä - Shopify App Storesta.

App Storesta löydät tuhansia lisäosia, joiden avulla saat verkkokauppaasi haluamasi ominaisuudet.

Tarjolla on sekä ilmaisia että maksullisia lisäosia.

8. Räätälöinti ja kehitysmahdollisuudet

Shopifyn laajat räätälöinti- ja kehitysmahdollisuudet (API) antavat sinulle mahdollisuuden kehittää verkkokauppatoimintaasi juuri siihen suuntaan kuin itse haluat.

Esimerkiksi Shopify ei välttämättä tarvitse alustakseen itse Shopifya, vaan Shopify on käytännössä asennettavissa mille sivustolle vain.

Jos lisäosakaupasta ei löydy soveltuvaa lisäosaa, voit luoda sen itse.

Oman sovelluksen tekeminen on erittäin varteenotettava vaihtoehto keskisuurille ja isommille yrityksille. Lisäosa voi toimia myös yhtenä uutena markkinointi- ja tulonlähteenä, etenkin jos päätät laittaa sen Shopify app storeen.

9. Nopea kehitystahti ja vakaa yritys

Shopify ei jää maahan makaamaan vaan seuraa aktiivisesti verkkokauppamaailman tapahtumia ja kehittyy sen mukana.

Esimerkiksi syksyllä 2019 Shopify teki suuret kaupat ostaessaan 6 River Systemsin.

6 River Systems on pilvipohjainen ohjelma ja "mobiilirobottilentue" joka on erikoistunut toimituspalveluihin ja robotiikkaan.

Tämä ostos varmistaa sen, että Shopifyn logistiikka- ja toimituspalvelut tulevat paranemaan entisestään lähitulevaisuudessa.

Lue tai tilaa "Shopifyn viralliset uutiset" ja uusimmat kuulumiset suoraan sähköpostiisi.

10. Mainostaminen

Shopify luopui Kit:stä - mainostamisen automaatiopalvelusta - vuonna 2021 ja aikoo keskittyä sen sijaan Shopify Inboxin kehittämiseen.

Mainostaminen otti kuitenkin huiman askeleen eteenpäin, kun Shopify julkaisi Shopify marketin, jonka avulla mainoskampanjoiden luonti eri sosiaalisen median kanaviin onnistuu helposti.

Shopify Jos olet markkinoinnin ammattilainen, voit käytännössä automatisoida mainostamisen.

Luo liuta mainoksia ja anna Shopify Kit:n hoitaa mainostaminen automaattisesti eri kanavissa kuten Facebookissa ja Googlessa.

Miksi käyttää ja opetella kymmeniä eri järjestelmiä kun voit hoitaa mainostamisen yhdestä paikasta?

11. Kuvatiedostojen automaattinen optimointi

Shopify optimoi automaattisesti kaikki kuvat - kuten tuotekuvat - mitä lataat Shopifyyn.

Kuvien automaattinen optimointi säästää aikaasi, koska sinun ei tarvitse käyttää mitään erillistä ohjelmaa kuviesi optimointiin.

Kuvien optimointi käytännössä tekee kuvatiedostoista vähemmän tilaa vieviä.

JPG-tiedostot - joka on se yleisin ja tunnetuin kuvatiedostomuoto - Shopify muuntaa automaattisesti webp-tiedostoiksi.

Webp on jpg:tä modernimpi kuvatiedostomuoto, joka vie vähemmän tilaa kuin vastaava jpg.

Miksi kuvien optimointi on tärkeää?

Kuvatiedostot ovat yksi vaikuttavimmista tekijöistä sivuston latausnopeuteen, koska kuvatiedostojen tiedostokoot ovat suhteellisen suuria verrattuna muihin tiedostoihin ja täten niiden lataaminen vie kauemman aikaa.

Ja koska nettisivun latausnopeus on suoraan verrannollinen siihen kuinka moni ylipäätään päätyy katsomaan sivustoasi, on kuvien optimointi erityisen tärkeää jotta nettisivustosi latautuu mahdollisimman nopeasti.

12. Voit muokata kuvia suoraan Shopifyn käyttöliittymässä

Hups, olet vahingossa ottanut tai saanut pari tuotekuvaa, jotka ovat kuvasuhteiltaan vääränlaisia. Ei hätää.

Shopifyssa voit tehdä kuviin suoraan pieniä muokkauksia ilman erillisiä kuvaeditointiohjelmia.

Shopifyyn sisäänrakennetun kuvaeditorin avulla voit esimerkiksi muokata kuvien kuvasuhteita tai kokoa. Vaihotehtoisesti voit käyttää Shopifyn selaimessa toimivaa kuvakoon muokkausohjelmaa.

Shopify kuvaeditori

13. 100 mahdollista tuotevariaatiota per tuote

Shopify antaa sinulle mahdollisuuden tehdä 100 variaatiota yhdestä tuotteesta.

Esimerkiksi jos sinulla on t-paita jolla on 15 värivaihtoehtoa ja 6 kokovaihtoehtoa, tulee variaatioiden määräksi 90, koska 15 * 6 = 90.

Jos 100 tuotevariaatiota ei riitä, lisäosien avulla voit tehdä vaikka 1000 variaatiota per tuote.

14. Tuotteiden ennakkotilaus

Shopifyssa voit helposti myydä tuotteita jo ennen kuin niitä on edes olemassa.

Oletetaan esimerkiksi, että olet kirjailija ja sinun on tarkoitus julkaista kirja puolen vuoden päästä.

Shopifyssa voit alkaa ottamaan ennakkotilauksia vastaan heti, eikä sinun tarvitse odottaa kirjan julkaisuasi.

Sangen kätevää, koska näin voit kerätä ennakkoon maksuja ja asiakastietoja (sähköpostiosoitteita).

Voit halutessasi julkaista kirjasi digitaalisena, sillä Shopify tarjoaa monia lisäosia digitaalisten tuotteiden myyntiin. Shopifyn oma lisäosa digitaalisten tuotteiden lautaukseen on ilmainen.

15. Tuotteiden URL-osoitteiden uudelleenohjaus

Sisäänrakennettu url-osoitteiden uudelleenohjaus on erittäin kätevä ja aikaasäästävä ominaisuus.

Oletetaan että myyt supermehu nimistä tuotetta, mutta haluaisitkin jatkossa myydä sitä nimellä supernektari.

Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että sinun tulisi muuttaa url-osoite seuraavanlaisesti:
https://mehukas.fi/products/supermehu -> https://mehukas.fi/products/supernektari

Shopifyssa voit tehdä uudelleenohjauksen nopeasti tuotetiedoissa ilman mitään lisäosia tai suurempia kikkailuja.

Urlien uudelleenohjaus on erittäin tärkeä ominaisuus myös hakukoneoptimoinnin kannalta, koska sillä voit varmistaa vanhojenkin urlien toimivuuden... Katsotaanpa...

Eli jos olemme tehneet yllä olevan tapaisen uudelleenohjauksen, silloin asiakkaasi ohjautuu automaattisesti osoitteeseen https://mehukas.fi/products/supernektari vaikka hän olisikin mennyt alunperin osoitteeseen https://mehukas.fi/products/supermehu.

Kätevää!

16. Tuotteiden filtteröinti, eli suodatus

Shopifyssa voit luoda erilaisia filttereitä juuri oman verkkokauppasi tarpeisiisi.

Voit tehdä esimerkiksi tuotemateriaali-, väri-, hinta-, painofiltterin tai mitä ikinä tarvitsetkaan.

Huom! Filtteröinti -ominaisuutta ei ole sisäänrakennettu kaikkiin Shopify-teemoihin, mutta useimmissa teemoissa tämä toiminto on mukana nykyään.

17. Varastonhallinta (tuotemäärät)

Shopify pitää huolen tuotemääristä, etkä tarvitse välttämättä mitään muita ulkopuolisia palveluita kuten myyntipistettä (PoS).

Asetat vain tuotteelle kappalemäärän ja Shopify automaattisesti alkaa seuraamaan tuotemäärää ja myyntiä. Helppoa!

Voit myös asettaa yhdellä klikkauksella tuotteelle asetuksen ”jatka myyntiä vaikka varastosaldo menee 0:aan”, tämä on mainio ominaisuus etenkin digitaalisten tuotteiden kohdalla.

Jos sinulla on tiedossa milloin saat tuotteita lisää, voit asettaa oletetun saapumispäivämäärän tuotteille seurantakoodin kera.

Shopify päivittää asettamanasi saapumispäivämääränä kyseisen/kyseisten tuotteiden kappalemäärät automaattisesti.

Voit hallita varastomääriä myös kätevästi käyttämällä Shopifyn omaa mobiiliappia.

18. Aseta tuotteelle automaattinen julkaisupäivä

Jos tiedät, että saat varastoosi tuotetta X päivämääränä xx.xx.xxxx, voit asettaa sille julkaisupäivän.

Asettamalla tuotteelle julkaisupäivän, Shopify julkaisee sen automaattisesti sinä päivämääränä jonka asetit tuotteelle – eli tuote tulee näkyviin verkkokauppaasi tuona päivänä.

19. Osta nyt -painike (Buy Now)

Osta nyt –painike sai parannuksia joulukuussa 2019.

 1. Nyt myös Buy Now –painikkeen kautta tehdyille "tilauksille" lähetään ostoskorin hylkäysviestit automaattisesti.
 2. Buy Now –painike ei avaa enää uutta ikkunaa, vaan asiakkaasi voi hoitaa tilauksen samassa ikkunassa.
 3. Painikkeen ulkoasua on mahdollista muokata entistä paremmin.

Buy Now –painike on nappi, jonka voit laittaa melkein minne vain - oli se sitten blogipostaus tai tuotteelle/palvelulle rakennettu erillinen ländäri (landing page).

Painikkeen avulla voit myydä tuotteitasi esimerkiksi verkkokauppasi blogissa, ilman että asiakaan täytyy mennä itse tuotesivulle.

Omat kokemukseni Buy Now -painikkeesta ovat erittäin hyviä, sillä noin puolet e-kirja myynneistäni tulee blogipostauksien kautta.

20. Monikielisyys | Shopify Suomessa

Jos haluat monikielisen verkkokaupan, se tulee tehdä lisäosan avulla, koska monikielisyys ei ole Shopifyssa sisäänrakennettu ominaisuus.

Joulukuussa 2019 Shopify paranteli monikielisyyden tukea.

Shopifyn käyttöliittymä on nykyään mahdollista vaihtaa suomenkieliseksi.

Alla olevasta kuvasta näet Shopifyn käyttöliittymän suomenkielisenä.

shopify suomeksi

21. Hakutoiminto "parempi hakupalkki"

Lokakuussa 2019 Shopify teki pari merkittävää päivitystä hakupalkkiin – hakupalkki on siis se toiminto jolla voit etsiä tuotteita tai muuta tietoa sivustolta.

Parannus 1. Hakusanaa ei tarvitse enää kirjoittaa kokonaan, vaan haku löytää tuloksia myös osittain kirjoitetuilla hakusanoilla.

Parannus 2. Loppuunmyydyt tuotteet sijoitetaan hakutuloksissa viimeiseksi. Halutessasi voit myös poistaa loppuunmyydyt tuotteet kokonaan hakutuloksista.

Hakupalkki on tärkeä verkkokauppasi ominaisuus, sillä käytännössä kaikki testit osoittavat, että hakupalkin kautta tehtävät haut konvertoi paremmin kuin valikoiden kautta tehdyt.

22. Vaihda verkkokaupan ulkoasua helposti

Ehkä olet brändäämässä yrityksesi ulkoasua uusiksi tai et muuten vain ole tyytyväinen nykyiseen verkkokauppasi ulkoasuun.

Koska Shopify on teemapohjainen, voit suht helposti vaihtaa verkkokauppasi ulkoasua.

Shopifyssa voit ladata uuden teeman kauppaasi ja tehdä siihen muutoksia, ennen kuin julkaiset sen. Näin on mahdollista tarkistaa, että kaikki on kunnossa ennen uuden teeman julkaisua. Eli voit taustalla rakentaa uutta ja entistä ehompaa verkkokauppaa, samalla kun nykyinen verkkokauppasi tahkoaa myyntiä!

Shopifyyn on saatavilla muutamia ilmaisia sekä satoja maksullisia teemoja.

Oikea teeman valinta on erittäin tärkeä osa verkkokaupan rakentamisessa, koska se määrittelee pääosin verkkokauppasi ulkoasun ja ominaisuudet.

Jos et halua käyttää valmisteemaa, voit aina aloittaa täysin tyhjältä pöydältä ja tehdä täysin räätälöidyn teeman juuri sinun verkkokaupallesi.

23. Personoi / lajittele asiakkaasi

2019 Syyskuusta lähtien jokaiselle asiakkaalle voi lisätä jopa 250 tägia – eli tunnistetta! Jaa miksi tämä on kova juttu? Koska...

Mitä paremmin tunnet asiakkaasi, sitä helpompi sinun on tehdä toimivaa markkinointia ja saada enemmän myyntiä.

250 tagia mahdollistaa sen, että voi kategorisoida asiakkaasi todella tarkasti.

Tageja voi esimerkiksi olla: yrittäjä, tukkuasiakas, kuluttaja, yhteisö, turku (kaupungin nimi), vip, vakioasiakas, aleshoppaaja, mies/nainen jne.

24. Asiakashaku/-hallinta

Tagien tukena Shopifyssa toimii mainio filtteröinti systeemi, jonka avulla voit lajitella/etsiä asiakkaita mm. seuraavin keinoin:

 • Kuinka paljon asiakas on käyttänyt rahaa.
 • Kuinka monta tilausta asiakas on tehnyt.
 • Milloin tilaus on jätetty.
 • Milloin asiakasprofiili on luotu.
 • Hyväksyykö sähköpostimarkkinointia.
 • Päivä jolloin asiakas hylkäsi tilauksen.
 • Tagin mukaan.
 • Maan mukaan.

25. Asiakasryhmät

Shopifyssa voit tehdä erilaisia asiakasryhmiä, joita voit hyödyntää muun muassa alennuskoodien kanssa.

Voit esimerkiksi tehdä kuluttajista ja yrityksistä omat asiakasryhmät ja luoda näihin ryhmäkohtaisia alennuksia.

Asiakasryhmät myös päivittyvät automaattisesti, joten sinun ei tarvitse säätää ja painia niiden kanssa tuntitolkulla.

26. Lähetä sähköpostia suoraan Shopifysta

Sinun ei tarvitse avata sähköpostiohjelmaa lähettääksesi asiakkaalle sähköpostia, koska se onnistuu Shopifyn käyttöliittymästä klikkaamalla asiakkaan sähköpostiosoitetta.

Voit myös lähettää tilikutsun sähköpostitse, jolloin Shopify lisää sähköpostiviestiisi rekisteröintipainikkeen, jota klikkaamalla asiakas voi luoda tilin verkkokauppaasi.

Tämä on kätevää erityisesti yritysasiakkaiden kohdalla, koska voit lisätä ensin yritysasiakkaasi tiedot klikkaamalla lisää asiakas ja lähettää sitten tilikutsun.

sähköpostin lähetys shopifyssa

27. Shopifyn oma sähköpostipalvelu

Tiesitkö että Shopify kehittää parhaillaan omaa sähköpostipalvelua, jota voit päästä testaamaan ilmaiseksi jos sinulla on jo Shopify-verkkokauppa?

Valmistuttuaan palvelu nähtävästi on saatavilla vain maksullisena - mutta varmuutta tästä ei ole vielä ja voi hyvinkin olla, että Shopify sisällyttää sen johonkin Shopify-jäsenyyteen.

Omien testauskokemuksien mukaan Shopifyn kehitysvaiheessa oleva sähköpostipalvelu vaikuttaa pätevältä jo nyt.

Tällä hetkellä kannattaa kuitenkin käyttää jotain muuta emailpalvelua kuten Omnisend, Privy tai Mailchimp.

28. Ilmaiset työkalut

Shopify tarjoaa käyttöösi liudan pieniä ja ilmaisia työkaluja, jotka ovat näppäriä jos olet vasta aloittamassa toimintaa ja liikkeellä pienellä budjetilla.

Erityismaininnan näistä haluan antaa Burst -kuvapalvelulle, josta voit etsiä näyttäviä kuvia verkkokauppaasi.

Burst toimii myös Shopifyn käyttöliittymän sisällä ja kuvien käytöllä ei ole juurikaan rajoituksia.

29. Hakukoneystävällinen

Aikoinaan luin paljon juttuja, että Shopify ei ole hakukoneystävällinen, mutta käytännön kokemukset tosiasiassa osoittavat täysin muuta.

Pelkästään siirtymällä käyttämään Shopifya, olen huomannut hakukonesijoituksien lähtevän joka ikisellä sivustolla nousuun ilman mitään erityisiä toimenpiteitä.

Tämä todennäköisesti johtuu siitä, että Google ymmärtää Shopifyn hierarkiarakenteen hyvin, koska samankaltaista hierarkiaa käyttää nykyään jo noin miljoona verkkokauppaa.

Tämän takia myös perinteisiä hakukoneoptimointikikkoja kuten URL:ien kanonisointia ei tarvitse tehdä - ellet sitten aivan varta vasten halua kanonisoida jotain tiettyjä osoiterakenteita.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö hakukoneoptimointi olisi tärkeää tai että siihen ei kannattaisi panostaa. Hakukoneoptimointi on edelleen ja tulee aina olemaan todella tärkeää, jos haluat saada ilmaista näkyvyyttä ja liikennettä.

30. Voit kokeilla Shopifya ilmaiseksi 14 päivää

Voit tutustua Shopifyyn ilmaiseksi 14 päivän ajan ja tuumia onko Shopify sinulle oikea ratkaisu.

Huom! Shopifyyn tutustuaksesi sinun ei tarvitse antaa luottokorttitietojasi tai mitään muitakaan maksutietoja, joten voit olla 110% varma ettei sinulta tulla veloittamaan mitään.

Tutustu nyt Shopifyyn ilmaiseksi.

Tai!

Ota yhteyttä minuun ja voin tehdä sinulle testikaupan - koska olen Shopify Developer - jotta voit testata palvelua ILMAISEKSI JOPA 360 PÄIVÄÄ.


ps. Jäikö joku asia kaivamaan mieltäsi, kuten "toimiiko Shopify Suomessa tai ja onko järkeä lähteä Shopifyn kelkkaan?" 🙂

Kyllä, järkeä on enemmän kuin tarpeeksi, jos ajattelet verkkokauppasi kehitysmahdollisuuksia ja tulevaisuutta. Valitsemalla Shopifyn, et putoa kelkasta ja olet turvallisesti verkkokauppamaailman eturintamalla.

Myös suomalaiset maksutapa- ja toimituspalveluita tarjoavat yritykset ovat lähteneet hyvin Shopifyn kelkkaan. Nykyään mikään ei ole esteenä käyttää SaaS pohjaista verkkokauppa-alustaa Suomessa.

Shopifya pidettiin pitkään vain pienempien puuhastelijoiden verkkokauppa-alustana, mutta nykyään Shopifyssa riittää paukkuja jopa globaaleille suuryrityksille.

Mitä vielä mietit? Hyppää voittajien kelkkaan ja soita minulle 0505304412.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

LUE LISÄÄ
LUE LISÄÄ
>