Sähköpostit menevät roskakoriin | 7 Syytä miksi viestisi eivät mene perille

Päivitetty:

11/05/2021

Usko tai älä, sähköpostiviestit ovat edelleen erittäin toimiva ja tuottava tapa markkinoida.

Sähköpostit ovat olennainen osa yritystäsi - ja jos eivät ole, niiden tulisi olla - ja siksi niiden perille menoon ja laatimiseen kannattaa satsata riittävästi aikaa.

Lue ja opi 7 syytä miksi viestisi eivät mahdollisesti mene perille tai menevät suoraan vastaanottajan roskapostiin.

1. Sähköpostilistasi sisältää käyttämättömiä tai roskapostiosoitteita

Sähköpostilistaa pitää siivota aika ajoin, jos haluat että sähköpostiviestisi menevät paremmalla todennäköisyydellä perille.

Sähköpostilistan siivous käytännössä tarkoittaa sitä, että poistat sieltä sellaiset sähköpostiosoitteet A. Jota ei olla käytetty yli vuoteen B. Jotka ovat roskapostitusosoitteita tyyliin "losewieight@hothot.com".

Jos sähköpostilistallasi on satoja tai jopa tuhansia osoitteita, voit käyttää sen siivoamiseen erilaisia palveluita kuten Emailable tai ZeroBounce.

2. Käytät info -alkuista tai loppuista sähköpostiosoitetta

Jos käytät viestien lähetykseen sähköpostiosoitetta tyyliin info@munyritys.fi, on sillä suurempi todennäköisyys joutua roskapostiin kuin vaikka pertti@munyritys.fi osoitteella.

3. Huudat, eli käytät isoja kirjaimia liikaa

Internetissäkin on etiketti eli netiketti, jota sinun kannattaa noudattaa.

HUUTAMINEN ON NETIKETIN VASTAISTA!!!

Tästä syystä sähköpostit, jossa on paljon pelkillä isoilla kirjaimilla kirjoitettuja sanoja tai lauseita merkataan herkästi roskapostiksi.

4. Sisällytät viestiisi kuvia ja muuta turhaa

Jos vain suinkin mahdollista, älä sisällytä sähköpostiviesteihisi kuvia tai edes yrityksesi logoa, koska sähköpostipalvelimien mielestä se on osoitus viestin heikosta laadusta.

5. Käytät aktiivisesti linkkienlyhennyspalveluita

Roskapostittajat käyttävät ahkerasti linkkienlyhennyspalveluita kuten bit.ly.

Tästä syystä sinunkin sähköpostit merkitään helposti spämmiksi eli roskapostiksi - jos käytät vastaavia palveluita.

Linkkienlyhennyspalvelut ovat palveluita jotka muuttavat linkit lyhyempään muotoon, kuten esimerkiksi https://somestari.com/meemilaakso-blogi/sahkopostit-menevat-roskakoriin/ voidaan muuttaa muotoon https://bit.ly/posti

6. Lisäät liitteitä sähköpostiviesteihisi

Liitteet on suuri paha ja iso ei ei.

Ja mitä isompi liite (tiedostokooltaan) sinulla on viestiisi liitetty, sitä herkemmin viestisi menee sinne kuuluisaan k*kkalaariin.

Käytä liitteiden toimittamiseen sen sijaan pilvipalveluita, kuten Dropboxia tai Google Drivea.

7. Kirjoitat viestit mainostekstimäisesti

Käytät samanlaisia sanoja kuin mitä yleensä on mainoksissa ja roskapostiviesteissä kuten: uskomaton, peru tilauksesi milloin vain, klikkaa tästä, onneksi olkoon, hyvä ystävä, tyytyväisyystakuu, vain (€), huipputarjous, lisää myyntiä, tilaa nyt, erikoistarjous, tämä ei ole roskapostia, voittaja.

Muita mahdollisia syitä edellämainittujen lisäksi on: uutiskirjeen tilauksenlopettamispainikkeen puuttuminen, sähköpostilaatikon vähäinen käyttö, olet lisännyt listallesi osoitteita ilman lupaa, ip-osoitettasi on käytetty roskapostin lähettämiseen, viesteihisi ei reagoida/vastata tai viestisi aihe ei vastaa viestin sisältöä.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

LUE LISÄÄ
LUE LISÄÄ
>