Parhaat Työkalut

Olen kerännyt sinulle valmiiksi parhaat työkalut, lisäosat ja palvelut Internetin valloitukseen - jotta sinun ei tarvitse arvailla ja etsiä mitkä oikeasti ovat toimivia ja varmoja työkaluja

Juha Salmela
Shopify Partner
ecommerce academy finland
yrittäjät jäsenyritys

Parhaat nettityökalut yrityksille, bloggaajille ja kotisivujen tekijöille

Tämä sivu on tarkoitettu erityisesti sinulle, jos tykkäät itse rakennella ja nikkaroida nettijuttuja valmiiksi aivan omaan tahtiisi.

Olen henkilökohtaisesti käyttänyt kaikkia tältä sivulta löytyviä palveluita.

Suosittelen jokaista palvelua ja työkalua lämpimästi ja vilpittömästi. Tässä on kuitenkin oma maineeni pelissä, enkä siihen halua kolhuja tai muitakaan turhia ruhjeita. Suurinta osaa näistä nettityökaluista käytän edelleen.

Tiedon aarreaitta odottaa sinua - käy peremmälle, lue, ihmettele ja tutustu.


 

❤️ merkityt linkit ovat affiliatelinkkejä (kumppanuuslinkkejä). Jos päätät ostaa palvelun kumppanuuslinkin kautta, saan mahdollisesti rahallisen komission tai jonkun muun edun. 


Huom. Kumppanuuslinkin klikkaaminen ei tuo minulle etuja eikä sinulle kuluja, vaan voit täysin rauhassa tutustua palveluun. Suosittelen myös katsomaan erilaisilta vertailusivuilta kuinka hyvin listalla olevat ovat pärjänneet arvosteluissa. Kumppanuuslinkki voi joskus sisältää alennuksen (eli voit saada palvelun edullisemmin kumppanuuslinkin kautta).

1. Hosting-palvelut

zoner

Zoner ❤️

Suomalainen hostingpalvelu erinomaisella hinta-laatusuhteella. Zonerilta saat testatusti Suomen nopeiten toimivat WordPress-webhotellit ja vielä edulliseen hintaan. Koska kyseessä on Suomalainen hosting-palvelu, saat Zonerilta tietysti .fi-verkkotunnuksia.

Käytän Somestari.fi -sivustollani Zonerin WordPress Hostingia. Erityisen rentouttavaa on automaattiset päivittäiset varmuuskopiot - jotka sisältyvät kaikkiin WordPress -paketteihin.

hostingpalvelu

Hostingpalvelu.fi

Toinen erinomainen Suomalainen hostingpalvelu, josta saat webhotellit ja verkkotunnukset tarpeisiisi.

Jos Zoner tuntuu liian hintavalta, suosittelen lämpimästi kokeilemaan hostingpalvelu.fi:tä.

bluehost

Bluehost ❤️

Ensirakkauteni. Kun olin vielä nettimaailman untuvikko ja olin epäonnistuneesti kokeillut muutamia hostingpalveluita - tuli vastaani onneksi Bluehost, jossa hommat toimi niin kuin piti.

Jos olet liikkeellä pienellä budjetilla ja haluat silti todella hyvin toimivan paketin, on Bluehost erinomainen valinta "webhotelliksi".

Bluehostin etuina saat mm. rajattomasti palvelintilaa, tiedonsiirtoa, domaineja, sähköpostitilejä sekä nopean ja auttavan asiakaspalvelun.

Minulla on edelleen Bluehostilla kymmenkunta sivustoa, esimerkiksi positivethesaurus.com.

wordpress

Wordress.org

WordPress.org on suosituin julkaisujärjetelmä maailmalla ja jota käytän lähes kaikilla sivustoillani.

Itse WordPress-julkaisujärjestelmä on ilmainen, mutta joudut kuitenkin lähes poikkeuksetta maksamaan palvelimesta "hostauksesta" mihin se asennetaan.

Joten ilmaiseksi WordPressiä ei yleensä ole mahdollista käyttää, ellet sitten tee omaa "purkkaviritelmää" ja asennat sen omatekoiselle palvelimellesi. 🙂

Edullisen Bluehost-palvelimen hankkiessasi saat mukaan ilmaisen verkkotunnuksen ja WordPressin asentaminenkin käy napin painalluksella.

wordpress com

Wordress.com

WordPress.com on valmis blogialusta, johon sinun ei tarvitse hommata webhotellia - aivan kuten alla oleva Googlen Blogger.

Kun teet blogisi WordPress.com ilmaisversiolla tulee osoitemuodoksi sinunblogi.wordpress.com. Ilmaisversio on hyvin rajallinen, tosin maksua vastaan saat blogiisi lisäosia ja hieman paremman muokattavuuden.

Blogger

Googlen tarjoama ilmainen blogialusta, joka tunnetaan ehkä vielä paremmin nimellä Blogspot.

Rakensin aikoinaan ensimmäisen blogini Bloggerilla ja se toimi oikein hyvin tiettyyn pisteeseen saakka. Lisäosia ja laadukkaita teemoja Bloggeriin on vaikea löytää. Ja jos löydät hyvän teeman, niin yleensä joudut muokkaamaan aika paljon koodia, jotta saat siitä sen näköisen kuin "mainoskuvissa" on esitetty.

Bloggeri on kuitenkin hyvä valinta, jos et kaipaa kattavia ominaisuuksia ja muokattavuutta. Hyvänä puolena bloggerissa on, että voit helposti liittää siihen oman verkkotunnuksesi esim. kakkumaa.com.

2. Kotisivujen teko-ohjelmat "sivurakentajat"

groovefunnels

GrooveFunnels ❤️

GrooveFunnels on uusi (2020) ja huikea palvelu, joka kattaa periaatteessa kaiken mitä pk-yrittäjä tarvitsee bisneksen pyörittämiseen.

Voit tehdä GrooveFunnels:lla mm. myyntisuppiloita, laskeutumissivuja, kumppanuusohjelmia, webinaareja, livestriimejä, sähköpostikampanjoita, jäsenyyssivustoja ja paljon paljon muuta.

Lue lisää GrooveFunnelsista ja sen ominaisuuksista.

thrive themes

Thrive Themes ❤️

Onko Thrive Themes paras WordPress-teema? Jos minulta kysyt, on vastaus "ehdottomasti kyllä", koska Thrive Themes on paljon enemmän kuin "teema".

Thrive Themes on lähes kaiken kattava paketti oman nettisivun tai blogin pyörittämiseen. Optimoi otsikoita, tee A/B testauksia, kerää leadejä, aktivoi lukijoitasi kyselyillä, rakenna lähtölaskentakampanjoita, kerää automaattisesti suosituksia, luo verkkokurssialusta ja paljon muuta. 

Jos olet vakavissasi bloggaamisesta tai nettisivujen rakentamisessa valitse Thrive Themes, et tule katumaan. Tiesitkö että somestari.fi on rakennettu Thrive Themesillä?

Lue lisää WordPress-teemoista ja Thrive Themestä ja sen ominaisuuksista.

divi

Divi (Elegant Themes) ❤️

Divi on erittäin suosittu teema ja sivurakentaja. Useat pienet suomalaiset mainosfirmat luottaa Diviin, kuin myös minäkin. 

Divi on oikea ratkaisu sinulle, jos etsit edullista, pätevää ja helppokäyttöistä teemaa.

Suunnittele WordPress-nettisivuja visuaalisen editorin avulla helposti ja ilman koodaustaitoja. Jos haluat tehdä moderneja ja hienoja nettisivuja vaivattomasti, suosittelen Diviä.

elementor

Elementor

Ilmainen sivurakentaja Elementor on kelpo ratkaisu, jos olet liikkeellä tiukalla budjetilla. Olen kokeillut Elementoria aika niukalti itse, mutta kyllä sillä ihan hyvin aikaan sai WordPress-sivut! Tosin käyttö ei ollut ihan niin sujuvaa kuin Thrive Architect-sivurakentajassa. 

Elementor on ilmainen "kotisivujen teko-ohjelma", joten sinulla ei ole mitään menetettävää. Kokeile ihmeessä.

shopify

Shopify ❤️

Shopify on kanadalaislähtöinen ja maailman suosituin pilvipohjainen verkkokauppa-alusta, jossa porskuttaa tätä nykyä jo yli 1 000 000 verkkokauppaa!

Shopify niittää mainetta helppokäyttöisyydellään ja verkkokauppojen "Applena". Lue lisää Shopifysta ja miksi se on mahdollisesti juuri oikea ratkaisu sinulle.

3. Analytiikka ja hakukoneoptimointi

google analytics

Google Analytics

Google Analytics on sinun paras ystävä ja samalla varsinainen maanvaiva, sekä "tyhmempi kuin purkki piimää". Perusasetuksilla se antaa sinulle jotain hyödyllistä tietoa sekä PALJON täysin turhaa tietoa ja todennäköisesti tuntuu ylivoimaiselta opetella lukemattomien säätömahdollisuuksien takia.

Google Analytics vaatii paljon hikipisaroita ja työtä - ennen kuin opit käyttämään sitä ja saat siitä todellista hyötyä. Kuitenkin, se on ylivoimaisesti hienostunein analytiikkatyökalu mitä voit käyttää ilmaiseksi.

Et tule rakastumaan Google Analyticsiin heti, mutta aloita sen käyttö niin pian kuin mahdollista. Ajanmyötä se tulee maksamaan itsensä takaisin moninkertaisesti ja tulet vielä kiittämään itseäsi.

google webmasters

Google Webmasters (Search Console)

Google Webmasterin Search Consolella voit tarkkailla muun muassa onko sivustollasi hakukoneoptimointivirheitä ja tiettyjen avainsanojen hakukonesijoituksia.

Olennainen työkalu hakukoneoptimointiin ja tietysti ilmainen. Pidän erityisesti Search Consolesta sen selkeyden ja helppouden takia.

hotjar

Hotjar

Analytiikka ja palaute samassa paketissa, siinä Hotjar lyhykäisyydessään.

Hotjarin tunnetuin ominaisuus on "heatmapping", jonka avulla voit seurata mitä vierailija klikkaa sivustollasi ja kuinka pitkälle he selaavat sivustoa. 

Voit myös analysoida lomakkeita, konversiotunneleita, tehdä kyselyitä vierailijoillesi kuten "miksi teit tai et tehnyt asiaa xxxxx?", ja värvätä osanottajia testaamaan sivustoasi.

Erinomainen työkalu oman sivuston seuraamiseen.

buzzsumo

BuzzSumo

BuzzSumo on erinomainen markkinointityökalu.

Syötä BuzzSumoon mikä tahansa verkko-osoite ja se näyttää sinulle kaikista jaetuimman sisällön kyseiseltä sivustolta. Tai syötä mikä tahansa avainsana ja se näyttää kaikista jaetuimmat sisällöt kyseisestä aiheesta.

Näillä ominaisuuksilla saat hyvän ymmärryksen siitä mikä on suosittua juuri sinun markkinoillasi ja ketkä ovat potentiaalisia vaikuttajia joihin voit ottaa yhteyttä.

ahrefs

ahrefs

Ahrefs kuuluu monen hakukoneoptimoijan vakiotyökaluihin.

Ahrefsin avulla saat nopeasti kokonaiskuvan miten sivustosi pärjää hakutuloksissa.

Erittäin kätevää ja hyödyllistä on myös mahdollisuus kilpailijoidesi sivujen tirkistelyyn ja katsoa miten he pärjäävät.

bitly

Bitly

Bitly on linkkien lyhennystyökalu ja samalla analytiikkatyökalu, jolla voit seurata linkkiesi saamaa klikkimäärää.

Ilmaisversiolla voit lyhentää pitkiä linkkejä kuten somestari.com/jotain-jotain-semmosta/mestarillista.png muotoon bit.ly/jotain.

yoast

Yoast

Tunnetuin ja käytetyin WordPress-lisäosa hakukoneoptimointiin.

Omasta mielestäni Yoastin paras ominaisuus on metatietojen helppo ja nopea muokkaus. 

Jos et tiedä juuri mitään hakukoneoptimoinnista, Yoast osaa auttaa sinua "liikennevaloilla", jotka kertoo värein onko artikkelisi hyvin hakukoneoptimoitu. Näihin liikennevaloihin ei sinun kuitenkaan kannata liiaksi tuijottaa ja ammattilaiselle niistä on vain jopa "haittaa".

google optimize

Google Optimize

Google Optimize on taattua "Google-laatua", eli ilmainen, hyvin edistyksellinen, mutta vaativa käyttää. Oppimiskäyrä siis löytyy, mutta jos et pelkää viettää muutamaa iltapäivää oppaiden parissa, suosittelen Optimizea lämpimästi.

Useat A/B-testausalustat ovat suhteellisen hintavia, joten ilmainen Optimize on varma valinta - jos sinulla vain riittää intoa ja puhtia sen opetteluun.

Thrive Optimize

Thrive Optimize ❤️

Thrive Optimize on Thrive Themes tuotesarjaan kuuluva A/B-testaustyökalu, jonka voi myös hankkia yksittäisenä työkaluna.

Jos sinulla ei ole aikaa ja tarmoa opetella Google Optimizen käyttöä, on Thrive Optimize paras vaihtoehto WordPress-sivustollesi.

Thrive Optimize on erittäin helppokäyttöinen WordPress-lisäosa a/b-testaukseen, jolla teet simppelin A/B-testin muutamalla klikkauksella.

4. Sähköposti- ja uutiskirjepalvelut

omnisend

OmniSend

Omnisend on varta vasten verkkokaupoille luotu sähköpostipalvelu. Jos olet rakentamassa tai sinulla on jo Shopify-verkkokauppa, valitse Omnisend. 

Ilmaiseversiolla voit kerätä rajattomasti kontakteja, lähettää 2000 sähköpostia päivässä ja 15000 sähköpostia kuukaudessa.

drip

Drip

Yksi helppokäyttöisimpiä ja tehokkaimpia sähköpostipalveluita mitä on olemassa.

Erittäin suositeltava ja mainio vaihtoehto, etenkin jos et jaksa tuhlata useita päiviä sähköpostipalvelun käytön opettelemiseen.

activecampaign

ActiveCampaign

ActiveCampaign tarjoaa sinulle lähes kaiken mahdollisen ja mahdottoman sähköpostimaailmassa.

Todella suosittu ja monipuolinen palvelu, joka on niittänyt mainetta ympäri Internettiä jo pitkään.

sendy

Sendy

Sendy on "omalle serverille" asennettava sähköpostipalvelu ja on tästä syystä paljon halvempi kuin muut sähköpostipalvelut.

Sendy käyttää emailien lähettämiseen erittäin pätevää ja luotettavaa Amazonin Simple Email Serviceä (SES). Sendyllä lähetät noin 10000 sähköpostiviestiä 1 dollarilla. Halpaa kuin saippua, ellei jopa halvempaa!

sumo

Sumo

Sumo on sähköpostien ja liidien keräämispalvelu. Sumon avulla saat nettisivustollesi näyttävät liittymislomakkeet ja jakopainikkeet sosiaaliseen mediaan.

Kiva pieni lisä on Sumon sisältämä analytiikka. Analytiikasta voit tiirata esimerkiksi kuinka pitkään lukija viipyy tietyssä blogipostauksessa.

thrive leads

Thrive Leads ❤️

Thrive Leads on jälleen yksi WordPress-lisäosa, joka kuuluu Thrive Themes tuotesarjaan. Thrive Leads on erinomainen työkalu liidien, eli sähköpostien ja potentiaalisten asiakkaiden yhteistietojen keräämiseen.

Thrive Leads erottuu edukseen joukosta ja voit tehostaa sitä Thrive Clever Widgets lisäosalla. Clever Widgetin avulla voit näyttää vierailijoille erilaisia liittymislomakkeita, riippuen siitä onko vierailija jo listallasi vai ei.

Esimerkki Thrive Clever Widgetistä: 

1. Vierailija tilaa uutiskirjeesi etusivulla olevalla lomakkeella 

2. Sama vierailija tulee taas käymään etusivullasi ja huomaa ilokseen ettei aikaisempaa liittymislomaketta  enää ole, vaan sen tilalla on uutta ja hänelle räätälöityä sisältöä.

Edistyksellistä!

5. Sosiaalisen median työkalut

Automatisoi sosiaalisen median postaukset. Ilmaisversiolla voit laittaa jonoon 10 postausta, jotka Buffer julkaisee haluamallasi aikavälillä. Maksuttomalla versiolla voit postata Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa.

Toinen ajastusohjelma somekanaville. Itse käytän nykyään Bufferia, mutta makuja on monia, joten kannattaa tutustua molempiin 🙂

Ajastusohjelma jonka ilmaisversiolla voit postata yhteen sosiaalisen median kanavaan.

Lisäosa jolla voit helposti tehdä Tweetattavia tekstinpätkiä ja saada näin helposti näkyvyyttä Twitterissä. Huom! Jos päätät tehdä nettisivustosi Thrive Themesillä, et tarvitse Click To Tweetiä, koska Thrive Architect sivurakentajassa ominaisuus on sisäänrakennettu.

6. Ostoskorit, myynti- ja maksutapapalvelut

thrivecart

ThriveCart ❤️

Paras ja helppokäyttöisin ostoskoripalvelu markkinoilla. Voit myydä digitaalisia tai fyysisiä tuotteita, luoda upsell-tarjouksia, myyntitunneleita a/b-testata ostoskoridesigneja ja paljon muuta. ThriveCart huolehtii tietoturvasta ja sinun ei tarvitse asentaa sitä nettisivuillesi, vaan myynti tapahtuu heidän servereiden kautta. ThriveCart:n ainoa miinus on hinta, mutta huippulaatu tuuppaa maksamaan.

Huom! Thrive Cart ei kuulu Thrive Themes tuoteperheeseen, vaan nimi on sattumalta vain samankaltainen.

stripe

Stripe

Stripe on se kaikkien verkkokauppiaiden "luottomaksutapapalvelu". Mistä tiedät, että Stripe on johtava maksutapapalvelu? Koska kaikki muut yrittävät olla epätoivoisesti kuin Stripe.

Stripe on yksinkertaisesti mahtava, oikein hinnoiteltu ja todella hyvin tuettu. Stripen avulla saat ilmaiseksi verkkosivuillesi korttimaksut käyttöön, oli se sitten rakennettu lähes mille alustalle tahansa.

checkout fi

Checkout.fi

Suomalainen maksupalvelu, jolla saat kaikki tarpeelliset maksutavat sivustollesi aina mobiilimaksamisesta perinteiseen laskuun ja kaikkea siltä väliltä.

paytrail

Paytrail

Hieman tunnetumpi Suomalainen maksutapapalvelu kuin Checkout, mutta hieman hintavampi.

Luo ilmainen Paypal-tili ja voit alkaa ottamaan maksuja sähköpostiosoitteita vastaan.

Paypal on erityisen hyvä digitaalisten tuotteiden myyntiin, koska sinun ei tarvitse kysyä ihmisiltä mitään muuta tietoa kuin sähköpostiosoite. Tästä asiakkaasi tykkää, koska he säästyvät turhalta tietojen näpyttämiseltä ja saavat asiansa hoidettua sutjaakkaasti.

"LähetäPöllö" -palvelulla voit myydä digitaalisia tuotteita superhelposti, etkä edes tarvitse siihen omaa nettisivustoa välttämättä. SendOwl hoitaa myös tylsät asiat kuten verotuksen - aivan kuin ThriveCart - helposti ja automaattisesti, kunhan olet syöttänyt tarvittavat tiedot.

GumRoad on samankaltainen palvelu kuin SendOwl. Etuna SendOwliin nähden on ilmaisversio, jolla voit myydä tuotteita ilman aloitusbudjettia tai kuukausimaksuja.

Loistava ja luotettava jäsenyyssivupalvelu WordPress-sivustolle, josta sinun ei tarvitse maksaa itseäsi kipeäksi.

Integroituu vaivatta Stripen, Paypalin, muiden maksutapapalveluiden sekä Thrive Apprenticen kanssa. Antaa sinulle joustavuutta tuotteiden tekoon, jäsenyystasoihin ja sisällön suojaamiseen.

7. Tiimityöskentely JA PROJEKTINHALLINTA

Suosittu ilmainen "chattiohjelma" tiimityöskentelyyn, jossa voit jakaa myös liitteitä.

Slack on yritysmaailmassa todella kovassa käytössä ja se ansaitsee todella vahvan suosittelun!

Pyydä, luo ja lisää lainmukaisia ja -pitäviä allekirjoituksia.

Pidä projektit kurissa reaaliaikaisella projektinhallintajärjestelmällä ja ketterillä raporteilla.


Ajanvarausjärjestelmä itsellesi tai yrityksesi tarjoamille palveluille, jonka voit synkronoida vaikka omaan Google-kalenteriisi. 

Suunnittele ja luo digitaalisia interaktiivisia prototyyppisovelluksia/-projekteja.

Erinomainen videopuhelu/-kokoussovellus, jonka avulla voit pitää webinaareja, koulutuksia tai muuten vain turista useamman henkilön kanssa. Ilmaisella versiolla voit tehdä rajattomasti 30 minuutin videopuheluita.

8. Kyselylomakkeet

Quiz Builderilla voit tehdä erilaisia kyselyitä ja aktivoida lukijakuntaasi.

Voit käyttää sitä esimerkiksi tenttien tekemiseen, joka näyttää testinottajalle lopuksi kuinka monta prosenttia vastauksista meni oikein. 

Tai käytä Quiz Builderia hauskoihin ja ei niin vakavien kuvallisten kyselyjen tekoon, joilla on hyvä mahdollisuus lähteä viraalisti lentoon.


9. Tuottavuus


10. Pilvipalvelut (ilmainen tallennustila)

Kun teet Google-tilin, saat automaattisesti käyttöösi myös Google Driven, joka tarjoaa sinulle 15 gigatavua ilmaista tallennustilaa.

Yksi suosituimmista ja luotetuimmista pilvitallennuspalveluista. Luomalla tilin saat 2 gt ilmaista tallennustilaa. Ilmaista tallennustilaa voit saada aina 16 gigatavuun asti suosittelemalla Dropboxia tuttavillesi.

Mega tarjoaa 15 gigatavua ilmaista tilaa aivan kuten Google. Kaikki Megaan ladatut tiedostot salataan kryptaamalla automaattisesti.

11. Tietoturva

Pidä salasanasi kätevästi yhdessä paikassa yhden pääsalasanan takana. Pidä erityisen hyvä huoli siitä ettet unohda pääsalasanaasi.

Testivoittaja vuodesta toiseen. Kun haluat pitää virukset ja matoset ilmaiseksi loitolla, asenna Avast.

Suomalainen tietoturvafirma, josta saat virustorjunnan, palomuurin, VPN:n ja kaiken oleellisen tietokoneesi ja verkon suojaamiseen.

Varmuuskopioi kaikki tiedostosi ja olet selvillä vesillä vaikka tietokoneesi tekisi odottamattoman tenän.

12. Kuvakäsittelyohjelmat ja -palvelut

Selaimessa toimiva kunvakäsittelyohjelma, jolla voit tehdä nopeasti esimerkiksi sosiaaliseen mediaan kuvapostauksia - jotka ovat optimoitu oikeankokoisiksi ja näyttävät täten aina hyvältä.

Picmonkey on myös selainpohjainen kuvankäsittelyohjelma. Picmonkey on ehkä hieman sekavampi kuin Canva ja ilmaisversio sisältää mainoksia... Mutta Picmonkeyllä voit lisätä kuviin erilaisia efektejä ja saada kuvista hieman näyttävämpiä - mikä ei Canvalla onnistu.

Inkscape on ilmainen kuvankäsittelyohjelma, jolla voit piirtää ja tuottaa vektorigrafiikkaa.

Mielestäni paras ilmainen kuvankäsittelyohjelma ja erinomainen vaihtoehto Adobe Photoshopille.

Lahjoitusvaroilla pyörivä erinomainen ja ilmainen piirto-ohjelma. Nyt sinulla on hyvä syy laittaa taiteellinen puolesi kukkimaan.

Maailman ylivoimaisesti suosituin kuvankäsittelyohjelma, joka ei juuri esittelyjä kaipaa.

Adoben vektorigrafiikan tekemiseen tarkoitettu grafiikkasofta.

Todella toimiva ja pätevä kuvankäsittelyohjelma millä voit tehdä rasteri- ja vektorigrafikkaa huokeaan hintaan. 

Jos sinulla ei pursua housuntaskut seteleitä on Affinity Designer parasta mitä rahalla saat. Ja vaikka sinulla ei olisi nappulasta pulaa, saatat tykätä Affinitystä enemmän kuin Photoshopista sen helppokäyttöisyyden vuoksi.

13. Parhaat ilmaiset kuvapankit

Korkelaatuisia kuvia enimmäkseen arkkitehtuurista, maisemista ja digimaailman ihmeistä. 

Pexels on sisällöntuottajien ja monen pk-yrityksen suosiossa. Eikä ihme, koska Pexelistä löydät suuren valikoiman korkealaatuisia kuvia.

Pixabay oli yksi ensimmäisiä ilmaisia kuvapankkeja ja on tällä hetkellä suurin kuvapankkisivusto. Kuvien laatutaso heittelee laidasta laitaan. Bonuksena on, että löydät sivustolta kuvien lisäksi myös videoita.

Palvelun nimi kertoo kaiken. Jos kaipaat Suomen luonnosta kuvia, niin Kuvia Suomesta on "yllättäen" siihen parempi raktaisu kuin muut ilmaiset kuvapankkipalvelut 🙂 Peukku kotimaisuudelle!

14. Kumppanuusmarkkinointi

Palvelun nimi kertoo kaiken. Jos kaipaat Suomen luonnosta kuvia, niin Kuvia Suomesta on "yllättäen" siihen parempi raktaisu kuin muut ilmaiset kuvapankkipalvelut 🙂 Peukku kotimaisuudelle!

Huh huh, hengästyttävä lista?

Tervetuloa netin "salaiseen" ja tietoa pulppuavaan maailmaan 🙂 

Internet on pullollaan mitä erilaisempia hyödyllisiä palveluita, joiden avulla voit helpottaa työtaakkaasi. Joskus saattaa jopa tuntua siltä, että tarjontaa aivan liikaa.

Ymmärrän hyvin, että nettipalveluiden syynääminen voi tuntua tuskastuttavalta, koska olen sen itsekin käynyt läpi.

Mutta...

Juuri siksi olen koonnut tämän parhaat työkalut -listan, jotta sinun ei tarvitsisi sitä tehdä - vaan voit oikoa mutkat suoriksi.

Jos tiedät jotain muita erinomaisia palveluita, vinkkaa minulle! Jos se läpäisee tekemäni "testiajon", lisään sen listaan.

ps. Tallenna tämä sivu kirjainmerkkeihisi ja sinulla on aina lista parhaista työkaluista vain napin painalluksen päässä.

>